døre

Tykkelsesforskelle: Indvendige og udvendige døre

Yderdøre er konstrueret til at være meget tykkere end indvendige døre på grund af deres funktion. Mens indvendige døre er udsat for langt mindre slitage, kræver yderdøre en ekstra tyk, normalt træ kerne for at holde varmen og kulden ude.

Yderdøre
indeholder næsten altid et tykt finerlag til isolering og beskyttelse mod vejrskader. Mens indvendige døre er lavet til hyppig, nem brug, udgør yderdøre en beskyttende barriere for bygningen.

Kernekonstruktion
For korrekt at fungere som barrierer mellem inde og ude har yderdøre en solid kernekonstruktion. Udvendige døre består normalt af træ- eller trækerner omgivet af lag af stål eller metal for maksimal temperaturkontrol og sikkerhedsfunktioner.

Indvendige døre er designet til at være lettere og tyndere end yderdøre og har ofte en hul kerne. Men dyrere indvendige døre inkluderer ofte en massiv træ kerne udover at hjælpe med at dæmpe lyde.

Isoleringsforskelle: Udvendige og indvendige døre

Ud over at give en sikker barriere mellem en bygnings indre og udendørs, er yderdøre konstrueret med optimale isoleringsevner. Deres flerlagskonstruktion har typisk en form for isolering. Ståldøre vil for eksempel normalt have skumkerner til at regulere temperaturen.

Indvendige døre kan også have isolering, selvom det ikke er almindeligt. Som nævnt er massive døre fremragende indvendige døre, der tilbyder en vis varmeisolering. Indvendige døre med solid kernekonstruktion kan dog give moderat beskyttelse mod træk.

Størrelseskrav
Fordi yderdøre fungerer som indgangsdøre og døre til ydersiden, er de næsten altid større og tungere end indvendige døre. På grund af deres ekstra tykkelse er yderdøre designet med beskyttelse frem for brugervenlighed.

Moderne overdimensioneret dørstil

Omvendt behøver indvendige døre ikke at være så tykke eller tunge som yderdøre, og de er normalt ensartede i konstruktionen. Hvis du spekulerer på, om du kan bruge en indvendig dør som en indgangsdør, der kommer i kontakt med det ydre eller omvendt
— er svaret næsten altid nej.

Hver dørtype er designet til unikke formål. Plus, at bruge en indvendig dør på din bygnings ydre vil resultere i hurtig slitage – og en uhyrlig
varmeregning.

Unikke egenskaber ved udvendige og indvendige døre
På grund af yderdørenes tunge konstruktion producerer vi mange tunge Yderdøre med automatiske åbningsknapper. Den automatiske funktion er funktionel, især hvis døren kræver kraft for at åbne.

Vi leverer også indvendige døre med automatik åbne- og lukke pumpe der er skjult væk i døren. Indvendige døre i stedet præsenterer deres unikke egenskaber inden for æstetik. Indvendige døre hælder mod design snarere end funktion, og tilbyder en række forskellige stilarter. Vi kan skræddersy døren efter boligens overordnede design og arkitektur.

Specifikke komponenter
På grund af forskellene i dimensioneringsdimensioner varierer de nødvendige komponenter til montering af yder- og indvendige døre også. For bedre at forstå forskellene mellem dem, lad os se nærmere på de dørmaterialer, der kræves til installation.

INTERIØR VS. YDERDØRSSTILLINGER

Udvendige dørkarme er generelt større og mere robuste på grund af yderdøres øgede vægt og større fysiske dimensioner. De skal være holdbare for at regulere temperaturen korrekt. Indvendige dørkarme har ikke nødvendigvis krav der skal følges, så længe de kan klare dørens vægt.

Indvendige VS. Udvendige DØRHÅNDTAG
Indvendige dørhåndtag prioriterer generelt privatliv og æstetik, mens holdbarhed og sikkerhed er hovedfokus for udvendige dørhåndtag. En tungere konstruktion kan også påvirke behovet for automatisering.

Invendige VS. Udvendige DØRHÆNGLER
Dørhængsler til yderdøre er normalt lavet af metaller, specielt rustfrit stål, for at passe til de strukturelle dimensioner. Dette materiale tilpasser sig og modstår også vejrforhold og miljømæssige udfordringer. indvendigt bruger vi indvendige dørhængsler ofte jern og kobber og meget gerne skjulte hængsler fra Simonswerk.

Valg af indvendig dør
Hvis du er en entreprenør eller byggeprojektleder på udkig efter de perfekte indvendige døre til dit byggeprojekt, kan du her på sitet se vores uddrag af vores indvendige døre i høj kvalitet, der kan tilpasses. Vælg mellem en række holdbare, smukke materialer, der opfylder dine design- og konstruktionsbehov

– Vi er altid her for at hjælpe.