Bondehus vinduer

Vinduer til alle former for bygninger, nybyggeri, fredet ejendomme, erhverv

Vinduer

Pust liv i enhver fredet bygning, nybyggeri eller udskiftning af eksisterende vinduer.

Vi leverer skræddersyede trævinduer bygget til lang holdbarhed og nøjagtig den stil du ønsker dig. Ethvert vindue eventuelt med termoruder er omhyggeligt specialfremstillet af træ, så vi aldrig går på kompromis med kvaliteten.
Alle vores skræddersyede trævinduer fås i eg eller fyrretræ og fås i enhver farve.

Vi kan tilbyde trævinduer i enkelt- eller termoruder, der spænder fra 4-10 mm enkeltruder og 16,20 eller 24 mm termoruder.

  • Vores glatte vinduer, der viser en klassisk blanding af dygtigt håndværk, ideelt egnet til traditionelt designede nybyggerier.
  • Vores bondehusvinduer inkorporerer moderne funktionalitet og enkelhed, perfekt til traditionelle eller moderne hjem.
  • Vores koblede vinduer er håndproduceret – en populær tilføjelse til danske ejendomme. Sidst men ikke mindst er to-, tre- eller firefags vinduer ekstremt alsidige og funktionelle, der giver mulighed for lettere vedligeholdelse, sikker ventilation og enestående ydeevne.

 

Der er stor forskel på ruder.

Der er mange forskelle mellem termoruder og tredobbelte ruder. For at sige det enkelt har termoruder to ruder, mens tredobbelte ruder har tre ruder. Hvis du ønsker at øge dit hjems energieffektivitet, så gør en ekstra glasrude en forskel. Mange huse i har termoruder som standard, men tredobbelte ruder giver flere fordele i form af energieffektivitet, støjreduktion og reduktion af kolde områder. Kompromiset for den ekstra glasplade er selve vinduets æstetik.

Den ekstra glasplade øger rammens vægt, og derfor kan den maksimale dimensionering begrænses. Hængselmekanismer skal også opskaleres for at understøtte den øgede vægt og kan ofte virke overkonstruerede og industrielle. En 24 mm termoruder kan give den rette balance mellem æstetik og ydeevne, velegnet til temperaturvariationer i Danmark. Den vigtige overvejelse er vinduets U- værdi som helhed, og en ramme af blødt træ vil isolere bedre end et UPVC- eller aluminiumsalternativ.

Hvad er friskluftventiler?

Friskluftventiler er et krav i henhold til bygningsreglementet, og de henviser til små ventilationsåbninger i kanten af dine vinduer. De er designet til at tillade små mængder luft at passere fra den ene side af vinduet til den anden, så du ikke behøver at åbne dit vindue helt for at lukke den friske luft ind. Derudover kan de små ventilationsåbninger hjælpe med at fjerne uønskede lugte i hjemmet og reducere kondens og skimmelvækst, der kan forårsage skader på dit interiør, og påvirke dit helbred. Vi anbefaler stærkt, at du selv aktiverer udluftningen i dit hus.

Hvordan vedligeholder jeg trævinduer?

Træ har meget lavere samlede vedligeholdelseskrav end andre på grund af materialets beskaffenhed. I gennemsnit behøver du kun at rense dine trævinduer to gange om året, hvorimod du med PVC-vinduer ser på at rense dem 4 gange om året – det hele hænger sammen!

Hvor længe holder trævinduer?

I gennemsnit kan trævinduer holde mellem 60 og 80 år, tænk nu på, hvor energieffektiv din ejendom vil være, samt hvad vinduet sparer på energiregningen. Der er en grund til, at trævinduer er det ultimative valg, når du udskifter dine eksisterende vinduer på grund af deres gennemsnitlige levetid.

Vinduer inde
vinduer inde
Vinduer inde
vinduer

Skræddersyede trævinduer

Bondehus vinduer er mere end bare en praktisk nødvendighed; de fortæller en historie og tilfører charme.

Fra de enkle, klare linjer til de smukke trædetaljer, skræddersyede trævinduer i bondehus stil tilbyder en tidløs skønhed, der kan tilpasses din boligs unikke æstetik. Bondehusvinduer bringer denne skønhed til nye højder med deres charme og funktionalitet. Ved at kombinere traditionelle håndværksmetoder med moderne teknologi sikrer de vinduer, der både er holdbare og energieffektive.

Med fokus på kvalitet og præcision er hvert skræddersyet vindue specielt udvalgt og behandlet, så det passer perfekt ind i hjemmets arkitektoniske helhed. Valg af træsort, stil og farve gør det muligt at skabe en fuldstændig personlig løsning.

Det er en investering i husets fremtidige skønhed og funktionalitet. Trævinduer tilpasser sig de skiftende årstider og tilføjer naturlig isolation, reducerer energiforbrug og hæver boligens værdi. Med bondehus vinduer er mulighederne uendelige, og resultatet er altid betagende.

Materialevalg

Når det kommer til bondehusvinduer, er materialevalg af største betydning for både æstetik og funktionalitet. Hos os tilbydes vinduer i både eg og fyrretræ, valgt for deres holdbarhed og skønhed.

Begge træsorter kan males i enhver ønsket farve, hvilket gør det muligt at finde den perfekte match til hjemmets stil og behov.

Eg eller fyrretræ

Eg eller fyrretræ giver hver deres unikke fordele—eg med sin styrke og fyrretræ med sin varme æstetik.

Eg er kendt for sin naturlige modstandsdygtighed overfor råd, hvilket gør det perfekt til vinduesrammer.

Begge træsorter er yderst holdbare og kan tilpasses alle farvepræferencer, hvilket sikrer en skræddersyet løsning til ethvert hjem. Vælg eg for en robust og eksklusiv fornemmelse eller fyrretræ for et blødt og imødekommende udtryk.

Ved at vælge trævinduer i enten eg eller fyrretræ, investerer man i vinduer, der ikke blot forbedrer hjemmets æstetik, men også dets energieffektivitet.

Klassisk håndværk

Klassisk håndværk er selve essensen af vores sprosser bondehus vinduer. Vores dygtige håndværkere arbejder med præcision og omhu for at skabe vinduer, der er både smukke og holdbare, med en tidløs æstetik.

I hvert vindue ses den omhyggelige håndværkskunst, der definerer vores produkter, hvor tradition møder moderne teknikker. Hvert eneste vindue tilpasses nøje kundens ønsker og behov.

Glatte vinduer

Glatte vinduer viser en klassisk blanding af dygtigt håndværk og elegant design.

Fra tidløse nybyggerier til moderne renoveringer og restaurering, deres alsidige stil passer til enhver æstetisk præference. Glatte vinduer skaber en elegant og ren linje, der komplimenterer både interiør og eksteriør.

De er udviklet med fokus på detaljer, med kvalitetsmaterialer som fyrretræ og eg, som giver både en robust konstruktion og en varm æstetisk appel, hvilket gør dem perfekte til bondehusvinduer. Overfladebehandlingen sikrer en lang levetid og minimal vedligeholdelse.

Med muligheder for enkelt- eller termoruder, imødekommer glatte vinduer alle isolationsegenskaber. Fra 4-10 mm enkeltruder til 16, 20 eller 24 mm termoruder, disse vinduer opfylder selv de strengeste energikrav.

Glatte vinduer i bondehus stil er den ideelle løsning til dem, der værdsætter tidløst design og funktionalitet.

Moderne funktionalitet

Bondehus vinduer med trærammer kombinerer tidløst design med moderne funktionalitet, så enhver bygning kan skinne. Deres enkelhed og klassiske udseende passer perfekt til både traditionelle og moderne hjem, hvor funktion og æstetik går hånd i hånd.

De er designet til at levere maksimal funktionalitet uden at kompromittere på udseendet. Uanset om det er ventilation, isolering eller brugervenlighed, opfylder disse vinduer alle nutidens krav. Bondehus vinduer er den perfekte løsning for dem, der ønsker skønhed og praktik i ét og samme produkt.

Bondehus vinduer

Bondehus vinduer kombinerer det bedste fra traditionelle og moderne vinduesdesign. De tilbyder både æstetisk skønhed og høj funktionalitet?

I 2016 blev sprosser bondehus vinduer, som en del af vores sortiment, anerkendt for deres alsidighed, holdbarhed og smukke design. Disse vinduer giver enhver bygning et tidløst og charmerende udseende, der aldrig går af mode.

På samme tid har bondehus vinduer en energieffektiv konstruktion, som giver fremragende isolering. Den innovative kombination af træ/alu og moderne materialer reducerer varmetab og øger komforten indenfor. For dem, der søger en kombination af ydeevne og udseende, er dette en ideel løsning.

Med mulighed for specialtilpasning i både størrelse og farve, kan bondehus vinduer tilpasses enhver byggestil. Uanset om det er et nybyggeri eller en fredet bygning, tilføjer de et unikt præg, der både opfylder moderne standarder og bevarer en klassisk charme.

Bondehus vinduer er en holdbar investering. Med minimal vedligeholdelse og en lang levetid er de et ideelt valg for ethvert hjem.

Specialfremstillede termoruder

Håndlavede termoruder tilbyder både æstetisk skønhed og energieffektivitet til ethvert bondehus vindue.

I mere end et årti har specialfremstillede termoruder være et populært valg til dem, der ønsker at forbedre deres hjem. Kombinationen af traditionelt håndværk og moderne teknologi sikrer holdbarhed og optimal ydeevne.

Med mulighed for tilpasning i størrelser fra 16 mm til 24 mm, giver termoruder både fremragende isolering og sikkerhed. De kan skræddersys til at passe i alle vinduer, hvilket forhindrer varmetab og støjgener.

Specialfremstillede termoruder er ideelle til både nybyggeri og restaurering af fredede ejendomme. Deres evne til at bevare varmen indenfor og kulden udenfor forbedrer indeklimaet markant, hvilket gør dem til et foretrukket valg for mange boligejere.

Investering i termoruder er ikke kun økonomisk fordelagtig, men også et skridt mod en mere bæredygtig og komfortabel bolig.

Diversitet i design

Bondehusvinduer præsenterer en bred vifte af designmuligheder, der passer til enhver arkitektonisk stil. Uanset om det drejer sig om klassisk elegance eller moderne minimalisme, tilbyder vinduerne en perfekt blanding af æstetik og funktionalitet, så der opnås et harmonisk helhedsindtryk. Muligheden for at vælge mellem forskellige træsorter og farver giver frihed til at skabe et unikt udtryk, der både komplementerer og forstærker bygningens karakter.

To-, tre- eller firefags vinduer

To-, tre- eller firefags vinduer er en uovertruffen løsning for dem, der ønsker maksimum fleksibilitet og funktionalitet. Deres alsidige design gør dem ideelle til både traditionelle og moderne bygninger.

Disse vinduer giver mulighed for nem tilpasning. Det er let at finde en model, der passer perfekt til specifikke behov.

De tilbyder fremragende ventilation samt mulighed for at skifte mellem dejlig åbenhed og sikkerhed. De forskellige antal vinduesfag i bondehusvinduer giver god kontrol over lysindfald og luftstrøm, som er særligt nyttigt i forskellige rum.

To-, tre- eller firefags bondehusvinduer komplementerer ofte de æstetiske krav til et rum, samtidig med at de opfylder praktiske funktioner. Uanset om det er i dagligstuen, køkkenet eller soveværelset, kan de tilpasses så præcist, når det gælder både størrelse og farve, at de fremstår som en integreret del af enhver bygning. Det er en fremragende kombination af stil og ydeevne, der passer perfekt til både nye konstruktioner og renoveringsprojekter.

Ideel til nybyggeri og renovering

Bondehusvinduer er perfekte til begge.

Deres evne til at tilpasse sig forskellige stilarter gør dem ideelle. Hvad enten det er i et nybyggeri eller i forbindelse med en renovering, er bondehusvinduer et fremragende valg. Deres klassiske design kombineret med moderne funktionalitet gør dem tidløse. Samtidig sikres både æstetik og holdbarhed.

De tilføjer charme til enhver facade.

I nybyggeri kan de skabe det perfekte første indtryk. Renoveringsprojekter får nyt liv med kvalitetsvinduer, der bringer det bedste frem i bygningens oprindelige skønhed.

At vælge bondehusvinduer til et projekt i 2023 er en investering i både funktionalitet og æstetik. Det er en smart løsning, der ikke går på kompromis. Fælles for nybyggeri og renovering er behovet for solide og smukke vinduer, der både kan isolere og ventilere – præcis hvad bondehusvinduer leverer.

Optimal energi- og varmeisolering

Bondehusvinduer tilbyder enestående isolering, som reducerer varmetab og holder energiforbruget nede, selv i de koldeste måneder.

Brugen af termoruder i disse vinduer forbedrer isoleringen yderligere.

For at opnå maksimale resultater anvendes avancerede isoleringsmaterialer og teknologier, som kan tilpasses til både enkelt- og termoruder. Dette sikrer ikke blot optimal temperaturstyring, men også bedre lydisolering, hvilket er en stor fordel i byområder.

De er konstrueret med præcision og omhu, hvilket betyder, at hver enkelt enhed er designet til at minimere energitab. Uanset om det drejer sig om en gammeldags bondegård eller en moderne bygning, tilbyder bondehusvinduer en energibesparende løsning uden at gå på kompromis med æstetikken. Investeringen i disse vinduer kan også føre til betydelige besparelser på varmeregningen over tid, samtidig med at boligen bliver mere miljøvenlig.

Traditionelt design, moderne funktioner

Bondehusvinduer kombinerer tidløst traditionelt design med nutidens innovative funktioner, hvilket gør dem perfekte til bondehus stil. De bringer en klassisk æstetik til alle typer bygninger.

Uanset om det er nybyggeri eller restaurering af fredede bygninger.

De bevarer charmen fra gamle dage, samtidig med at de tilbyder moderne termoruder og sprosser. Der sikres høj isoleringsevne.

Disse vinduer er også kendt for deres holdbarhed og funktionalitet. De passer perfekt til både traditionelle og moderne hjem.

Med bondehusvinduer i træ/alu, der ofte kommer med smukke trærammer, får man det bedste fra begge verdener: æstetisk elegance og moderne komfort. De bidrager til både boligens skønhed og effektivitet.

Husejere kan være sikre på, at de får vinduer, der holder i mange år. Det moderne håndværk sikrer funktionalitet og energibesparelse.

Vedligeholdelse af højkvalitets vinduer

Højkvalitets vinduer kræver regelmæssig vedligeholdelse for at sikre deres langvarige skønhed og funktionalitet.

For at bevare trævinduer i optimal stand er det nødvendigt at male eller lakere dem ca. hvert tredje til femte år. Dette beskytter træet mod vejrets påvirkninger og forhindrer råd og skimmel. Husk også at inspicere vinduerne årligt for tegn på skader og udføre eventuelle reparationsarbejder i tide.

Moderne termoruder kræver mindre vedligeholdelse end traditionelle enkeltglasruder. Dog er det en god idé at rengøre ruderne regelmæssigt både indvendigt og udvendigt for at forhindre ophobning af skidt og støv, som kan påvirke isoleringsevnen og det æstetiske udseende.

For at holde vinduernes funktionalitet i topform er det også vigtigt at smøre hængsler og låsemekanismer. Dette sikrer, at vinduerne åbner og lukker gnidningsfrit uden besvær. Med korrekt vedligeholdelse kan man nyde de smukke, holdbare og energieffektive bondehusvinduer i mange år fremover.

Hvordan undgår man dug på indersiden af vinduer?

Dug på vinduer opstår ofte på grund af høj luftfugtighed og temperaturforskelle mellem indersiden og ydersiden af ruden.

Desuden kan utilstrækkelig ventilation bidrage til problemet.

En af de mest effektive måder at reducere dug på er at sørge for god luftcirkulation i rummet. Dette kan opnås ved at åbne vinduerne i kortere perioder flere gange dagligt, især efter brusebad eller madlavning.

Et andet nyttigt trick er at anvende en affugter for at opretholde en lavere luftfugtighed indendørs. Det hjælper med at minimere mængden af fugt i luften, som kan kondensere på vinduerne. Endelig bør man sikre, at isoleringen omkring vinduerne er optimal for at forhindre kolde områder, der kan fremkalde kondens. Ved at tage disse skridt kan man effektivt modvirke dugproblemer og forbedre indeklimaet.

Hvorfor er der vand i bunden af mine vinduer?

Vand i bunden af vinduer kan skyldes kondens.

Kondens opstår, når varm, fugtig luft kommer i kontakt med en kold overflade. Dette kan ske især i vintermånederne, hvor forskellen mellem indendørs og udendørs temperaturer er stor. Kondensvand samler sig ofte i bunden af vinduet, da vinduets ramme typisk er koldere end glasset.

Tætninger spiller også en rolle.

Defekte eller slidte tætningslister kan forværre problemet. Hvis tætningslisterne er beskadigede, kan kølig luft lettere trænge ind og forårsage mere kondens.

Ventilation er afgørende for at minimere kondens.

God udluftning hjælper med at holde fugtniveauet nede i rum, hvilket reducerer risikoen for, at kondens opstår. Ventilationsåbninger og regelmæssig udluftning kan derfor være med til at bekæmpe problemet.

Selvom kondens er en almindelig årsag, kan andre faktorer som utætheder i taget eller væggene også spille ind. Det er altid en god idé at undersøge hele bygningen for at identificere og løse eventuelle problemer, som kan bidrage til vand i bunden af vinduerne.

Hvad koster bondehusvinduer?

Prisen på bondehusvinduer kan variere afhængigt af flere faktorer som størrelse, materiale og design. De tilbyder en traditionel og charmerende æstetik, der passer perfekt til mange danske hjem.

Materialet spiller en stor rolle i prissætningen. Vinduer lavet af eg er normalt dyrere end dem lavet af fyrretræ.

Desuden kan valg af enkelt- eller termoruder påvirke prisen. Termoruder er mere energieffektive og holder bedre på varmen, men de koster typisk lidt mere end enkeltruder.

Specialtilpasning og håndværkets kvalitet bidrager også til omkostningerne. Det er altid klogt at indhente flere tilbud og vurdere både pris og kvalitet, så man får den bedste løsning til sit behov. En kombination af æstetik og funktionalitet kan sikre, at investeringen er værdifuld i det lange løb.

 

Skriv til Ulrik hvis du har et spørgsmål eller du vil have et tilbud

Du er meget velkommen til at ringe, så vi kan tale sammen om dine ønsker eller skriv til Ulrik. Du bedes være specifik i forhold til ca. mål, overflader og design m.v. og vedhæft gerne billede eller tegning for inspiration