Bredden på en standard dør

Men hvilken bredde bør en dør egentlig have?

Når vi går ind eller ud af et rum eller et hus, tænker vi sjældent over størrelsen på døren, medmindre den er bemærkelsesværdig bred eller smal. Men hvilken bredde bør en dør egentlig have? Standardbredden for døre kan variere afhængigt af land og bygningsstandarder, men der er nogle generelle retningslinjer at følge.

Indvendige døre
For indvendige døre er standardbredden typisk omkring 80-90 centimeter. Denne bredde giver tilstrækkelig plads til de fleste mennesker til at gå gennem døren uden problemer. Hvis døren er bredere end dette, kan det give mere åbent rum og lettere adgang til møbler og større genstande. Men en for smal dør kan føles klaustrofobisk og besværlig at passere igennem.
Se vores udvalg af indvendige døre her

Udvendige døre
Når det kommer til udvendige døre, som for eksempel indgangsdøre til boliger, er standardbredden normalt lidt bredere end indvendige døre. En typisk bredde for udvendige døre ligger mellem 90 og 100 centimeter. Denne ekstra bredde giver ikke kun mere plads til personer, der går ind eller ud af huset, men den letter også transporten af større genstande som møbler eller hvidevarer.
Find indspiration til din udvendig dør her 

Standardmålene kan variere
Det er dog vigtigt at huske på, at standardmålene kan variere fra hus til hus, bygning til bygning. Derfor er det vigtigt at konsultere de gældende love og forskrifter i dit område for at få præcis information om dørstørrelser. Der kan også være specifikke krav til tilgængelighed, især for kørestolsbrugere eller personer med nedsat mobilitet. Disse krav kan omfatte bredere døre for at sikre, at alle kan få nem adgang til bygninger.

Uanset om det er en indvendig eller udvendig dør, er det vigtigt at overveje behovet for tilstrækkelig plads og komfort, når man vælger dørstørrelse. Mens en bredere dør kan være mere praktisk og åben, skal man også tage hensyn til arkitektoniske og æstetiske hensyn.

I sidste ende er det bedst at vælge en dørstørrelse, der passer til det specifikke formål og det ønskede udseende. Hvis du er i tvivl, kan du altid konsultere en professionel bygningsrådgiver eller en dørproducent, der kan give vejledning og rådgivning baseret på dine specifikke behov og lokale standarder.

Husk, at en dørs bredde ikke kun handler om praktiske hensyn, men også om komfort og tilgængelighed. En passende bredde sikrer, at alle kan bevæge sig frit og nemt gennem døre uden unødvendige begrænsninger.

Søger du en målene på en hoveddør – så se mere her

Skriv til Ulrik hvis du har et spørgsmål eller du vil have et tilbud

Du er meget velkommen til at ringe, så vi kan tale sammen om dine ønsker eller skriv til Ulrik. Du bedes være specifik i forhold til ca. mål, overflader og design m.v. og vedhæft gerne billede eller tegning for inspiration