Du kan være sikker på, vi sammen finder din hoveddør, du kan være stolt af.

Designet af din hoveddør er en vigtig faktor i ethvert hjems velkomst. Det er det naturlige fokus, når dine gæster eller du selv ankommer til din ejendom, så det er en funktion og identitet med en stor indflydelse.

Der er et væld af hoveddøre at vælge imellem, herunder døre, der er massive, med fyldninger, glas eller delvist glaserede og med udskæringer, men at træffe det rigtige valg for at komplementere et hjems arkitektur, er afgørende for et hjems ydre udseende.

Her ser vi på fordelene samt, hvad du skal være opmærksom på og Dørsnedkerens ekspert bidrager gerne med sine råd.

Hoveddørs Design

Disse designmuligheder for hoveddøre vil give inspiration til at udskifte hoveddøren til dit hjem eller vælge døren til en ny bygning og øge dens appeal.

Flad, Solid Hoveddør

Flad, Solid Hoveddør

Flade, massive døre har et enkelt udseende og et kvalitetsdesign kan også give god boligsikkerhed. Fordi det er så minimalistisk, bliver materialet og hardwaren den detalje, der kan gøre eller ødelægge projektet,” siger Dørsnedkeren Ulrik.

De kan passe godt til moderne hjem fra midten af ​​århundredet og lade det moderne hus’ former skinne, understreger han. De fungerer bedst med et smalt sidelys af glas på siden med indgangsknappen. Symmetriske smalle sidelys kan også fungere fint, som på billedet.

Moderne Træpanel Hoveddør

Moderne Træpanel Hoveddør

Træpaneler tilføjer detaljer til en hoveddør, og vandrette paneler har et moderne udseende, der kan komplementere moderne huse. En tidssvarende træpaneldør kunne også passe til boliger med træbeklædning på facaden. Som med flade, solide hoveddøre kan en kvalitetsversion give god sikkerhed i hjemmet samt privatlivet.

Som med alle trædøre medfører valget af et af disse hoveddørsdesign krav til vedligeholdelse. Træ kan forringes med tiden, og solen kan forårsage misfarvning.

Hoveddør med glasparti og smalle sprosser

Hoveddør med glasparti og smalle sprosser

En træpaneldør med glasparti er smukt detaljeret og giver gæsterne en varm modtagelse. Disse døre er normalt lavet af massivt træ, og dem, der bruger det, værdsætter ægtheden af materialet og håndværket. Designet er inspireret af en fransk region og bruges ofte til at vække minder fra en bestemt periode.

En paneldør som denne er vidunderligt egnet til et traditionelt hjem, og den fungerer bedst med symmetriske smalle sidelys. Vi kam også lave disse døre med en glasindsats ved den øverste firkant som et alternativ til massive træpaneler.
Dette design kan vi også levere i en mørk farve, men som denne dør i hvid er det altid smukt.

Låse og Sikkerhed

Tjek, at hoveddøren er udstyret med et flerpunktslåsesystem, kraftige hængsler, en højkvalitets cylinder og håndtag.

Hvis du køber nyt, skal du kontrollere, at døren er i overensstemmelse med bygningsreglementet BR10 krav til dørbredder. Ifølge BR10 skal døre i boligers adgangsetage have en fri passagebredde på mindst 77 cm (Bemærk: Døre i boligers adgangsetage skal have en fri passagebredde på mindst 77 cm.). Dette svarer normalt til en dør, der passer i et dør hul med en bredde på 91 cm. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er en minimumskrav, og lokale bestemmelser kan variere.

Hvordan vælger jeg den rette stil?

At vælge en dørdesign, der er sympatisk over for din ejendom, er den bedste måde at opnå den altafgørende harmoni på. Det meste af tiden vender husets hoveddør mod forsiden af ​​hjemmet og er der, hvor dine øjne trækkes, når du ser på et hjem.

Vi mener, at det er vigtigt, at dørens stil passer til den overordnede stil i dit hjem. Et moderne hjem fra midten af ​​århundredet bør ikke have en dekorativ dør i spansk stil, ligesom en fransk Provence villa ikke bør have en moderne ståldør.

De mest almindelige afgørende faktorer er termisk effektivitet og holdbarhed. Men stildetaljer kan også have en gavnlig effekt på dit hjem.

Hvis din entre er mørk, giver det mening at vælge en dør med glas, der bringer tiltrængt lys ind i rummet. Eller, hvis du har store vinduer, vil du måske overveje en solid dør for ekstra privatliv. Det er værd at gøre din research for at opnå en autentisk følelse, da små detaljer kan gøre en forskel. Se mere her hvis du gerne vil have mere info om stil og valget af en flot hoveddør.

Hvad er trend for hoveddøre?

Glas er trendy som en del af hoveddøre. Mange af vores projekter inkorporerer glas i hoveddøren, uanset om glasindsatsen er lille eller stor

Almindelige Standardmål
I Danmark angiver de mest almindelige standardmål for indvendige døre bredderne mellem 77 og 90 cm, mens højden typisk er 210 cm . Disse mål kan variere afhængigt af producenten, og det er vigtigt at kontrollere specifikationerne, når du vælger en specialdør efter mål til dit hjem.

 Bygningsreglement
Når det kommer til adgangsdøre til boliger i Danmark, fastsætter bygningsreglementet BR10 krav til dørbredder. Ifølge BR10 skal døre i boligers adgangsetage have en fri passagebredde på mindst 77 cm (Bemærk: Døre i boligers adgangsetage skal have en fri passagebredde på mindst 77 cm.). Dette svarer normalt til en dør, der passer i et dør hul med en bredde på 91 cm. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er en minimumskrav, og lokale bestemmelser kan variere.

Du kan finde mere inspiration til din hoveddør her

Vi står altid klar til at hjælpe dig – 22203655 og tal med Ulrik

Skriv til Ulrik hvis du har et spørgsmål eller du vil have et tilbud

Du er meget velkommen til at ringe, så vi kan tale sammen om dine ønsker eller skriv til Ulrik. Du bedes være specifik i forhold til ca. mål, overflader og design m.v. og vedhæft gerne billede eller tegning for inspiration